Fietstocht door Bangkok
Door: Ineke & Fokke
Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke
27 Oktober 2010 | Thailand, Bangkok
Het is heel apart. We kronkelen het ene steegje na het andere in. Steegjes die niet breder zijn dan een paar meter en waar mensen zitten te werken of met grote karren vol beladen ook door heen moeten. De weg is vol barsten, spleten, geulen en kuilen. Mountainbiken op de veluwe is makkelijker.
Al na een kwartiertje fietsen ontstaan er 2 groepen. Omdat Em te snel fietst en niet omkijkt. Een van onze dames is een gevaar voor zich zelf. Ze slingert door de smalle steegjes. Het gaat steeds net goed, maar daardoor ontstaan er achteblijvers. On belt met Em. En na enig heen en weer fietsen vinden de 2 groepen elkaar weer.
Onderweg doen we een oud tempeltje in het centrum van Chinatown aan. Een onooglijk plekje. We krijgen een flesje water. We bezoeken een witte tempel ter ere van een vuurwerk ramp. Hier voeren we in een klein parkje grote schildpadden. We komen langs een tempel met een hele grote zittende Boedha. Hier krijgen we een velletje bladgoud en mogen dat op een beeld plakken om een goede gezondheid, veel geld, heel knap of veel reizen (hart, handen, gezicht,voeten) nu of in een volgend leven te krijgen. Het is niet helemaal duidelijk voor welk leven het geldt. We drinken weer ergens anders een flesje cola en eten een snack, een bananenspiesje. Kortom een hele leuke tocht met veel punten om te relaxen.
Dan gaan we weer met de bus naar het hotel en lunchen daar. Er is een uitgebreid buffet. Wij gaan na de lunch met een paar richtlijnen van Piet naar de Silom straat, waar de winkels zijn. Het is ongeveer 10 a 15 minuten lopen van het hotel. Nadat we de straat doorgelopen hebben en een warenhuis hebben bezocht, drinken we in een Thaise Starbuck een lekkere grote cafe latte. Lekker naar buiten naar de mensen kijken. Ineke koopt en bloemenkransje voor 25 eurocent om te offeren.
We dineren weer in het hotel.
's Avonds bezoeken we de nachtmarkt. Hier kun je neppers van allerlei produkten kopen. Ook dames. Maar het blijft uitkijken, want hier zitten ook neppers bij. In de breedste zin van het woord.
Moe van alle indrukken gaan we nu naar bed.
Liefs Ineke & Fokke
27 Oktober 2010 - 17:54
Angelique En Paul :
Als echte fietsliefhebbers zijn we echt jaloers op jullie. Haha... Geintje!
Maar nu echt, wat een mooie belevenis! Ik heb ooit bij RTL travel een reisverslag gezien met die Nederlander in Bangkok. Heel apart! Jullie genieten volgens mij volop!
Liefs van ons -
28 Oktober 2010 - 12:27
Lien En Mim:
Wat zijn we toch een multiculturele familie: vanuit onze hotelbar in Budapest waar we ons laatste half uurtje doorbrengen, lezen we de laatste berichten door. xxx ons -
01 November 2010 - 12:14
Coen:
Wat prachtig Ineke en Fokke. Geweldig. Geniet ervan.
Coen