Onze eerste hele dag in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Onze eerste hele dag in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Onze eerste hele dag in Bangkok

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

26 Oktober 2010 | Thailand, Bangkok

Onze eerste volle dag in Bangkok (de Thaise naam bestaat uit 126 letters) met een vol programma. Veel zien, veel (aan-) horen, veel eten en veel wandelen. Vandaag stond in het teken van de belangrijkste tempels. We begonnen op de bloemen- en groentenmarkt. We liepen langs de rivier en zagen dus dat het water echt behoorlijk hoog staat. Enkele straatjes die op de rivier uitkomen staan dan ook blank. Daarna naar de oudste tempel, de Wat Po, van Bangkok met een ongeveer 55 meter liggende Boedha beplakt mer bladgoud. Althans dat zeggen ze.
Toen naar het koninklijk paleis, dat niet meer in gebruik is en de bijbehorende keizerlijke tempel, de Wat Phra Kae, met het heiligste Boedha beeldje (72 cm) van Thailand. Het is van smaragd, dat eigenlijk jade is. Het zit op een hoge troon en er mogen geen fotos van gemaakt worden.
Toen mochten we op krachten komen met een lunch in een hotel. Zaten we dus te lunchen tussen allemaal chique geklede mensen. We zaten aan de grote, koninklijk rivier, waar we ook later op een bootje stapte voor een tochtje over deze rivier de Chao Phraya.
Om drie uur s' middags waren we weer in het hotel om bij te komen om vervolgens 3 uur later weer op weg te gaan naar een cruise op de genoemde rivier met een diner. Ook weer prima geregeld.
Tot nu hebben we het steeds droog als we onderweg zijn. Vanavond na het diner en de boot had nog niet aangelegd, begon het ineens heftig te regenen. Slechts 10 minuten en we konden dus droog naar de bus lopen. Nu onweert en regent het weer.
Liefs Ineke en Fokke

• 26 Oktober 2010 - 17:13

Marlet:

Grappig....heb onlangs de dia's van mijn vader bewerkt, zie een heleboel bekende dingen op jullie foto's...

• 31 Oktober 2010 - 08:45

Jens, Jacobine Honig:

Leuk dat we via uw reisverslag en de prachtige foto's de reis van mijn moeder mee kunnen beleven. Echt onder de indruk!
    Wilt u haar de hartelijke groeten doen en wij wensen u allemaal nog een heel goed vervolg toe van uw vakantie.

Hartelijke groeten,

Jens en Jacobine Honig