Franz Josef - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Franz Josef - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Franz Josef

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

14 November 2009 | Nieuw Zeeland, Franz Josef

Vandaag (vrijdag) een lange tocht met veel bezienswaardigheden.

We bezoeken eerst de Blowing Holes. Als het vloed is slaan de golven tegen typische pancake-achtige rotsen en schiet grote fonteinen water in de lucht. Ook door ge-erodeerde rotsgaten. Maar vandaag niet. Of de vloed is te weinig of iets dergelijks.

Dan naar een opgebouwd gouddelvers stadje Shantytown. Met een ritje met een oude stoomloc. Er is een winkeltje, stal, hotel en kroeg. Leuk wel. Ook kunnen we er goud wassen. En inderdaad, als je het water in de pan schudt, dan zie je op de bodem piep kleine goudschilfertjes liggen. Een aantal groepsleden raken daar verslaafd aan.

Wij rijden verder naar Hokitika, het Jade centrum van NZ. We kijken er ook bij een glasblazer winkel, maar geen demos, dus niets te zien.

We staan op een drukke camping in Franz Josef. Veel jongelui, ook een contiki bus. Geen internet. Kleine maar mooie plekjes tussen het groen. Hier wel Sandflys.

Vandaag (zaterdag) is ook een drukke dag. Veel bezienswaardigheden. Eerst een wandeling naar de Gletscher van een paar uur. Het is trouwens niet bijzonder weer, een beetje nattig en bewolkt. Dan gaan we een tocht door de rivierbedding maken op de quad. Dat is fantastisch. Heel ruig door beekjes, modderpoelen en grote keien.

Later hebben we nog een hele mooie film over de bergen bekeken. Vanuit een helicopter gefilmd met bijzondere effecten.

Nu zitten we in de woonkamer van de backpackers te internetten. Heel gezellig. Je hoort alle talen.

Liefs ons

• 14 November 2009 - 09:10

Lien:

Stoer hoor! :D

• 15 November 2009 - 09:28

Jan Peter:

het is toch wel een fantastisch land en wat doem jullie veel wilde dingen! quad?