Laatste camping
Door: Ineke & Fokke
Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke
28 November 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch
We reizen vandaag (zaterdag) om 8:00 af naar Kaikoura in het noorden aan de oostkust voor het “whale watching” gebeuren. Het is een lange bustocht (160 km). Tussendoor een pauze voor koffie e.d. De koffie is er prima. We moeten daan nog ongeveer 60 km. Dit zijn wel kilometers door het gebergte. Uiteindelijk komen we weer bij de kust en genieten van het uitzicht. Hier en daar zit ook een zeehond.
Het weer is trouwens niet geweldig. Het regent en het is grijs. In het dorp Kaikoura is het inmiddels droog, maar nog steeds is het zicht niet geweldig.
Na een vroege lunch moeten we aanmonsteren voor de boot. Er worden waarschuwingen gegeven t.a.v. de zee, zeeziekte waarschuwing. Je kunt voor $2 een homeopathische pil kopen. Wij kopen er een. En dan is het zover, we gaan de zee op. Na 20 minuten is Ineke ziek. Er zijn nog 7 anderen behoorlijk onwel en hebben veel zakjes nodig. De rest van de groep is juist bijzonder levendig. Fokke zit er tussen in.
Als de boot stil ligt mag je naar buiten.En dan is er eindelijk een walvis, een potvis (15 m) die omhoog komt van een diepte van 1000 tot 2000 meter waar hij 50 minuten heeft gejaagd op o.a. reuzen inktvis. Hij blijft dan ongeveer 10 minuten aan het oppervlak om zuurstof te tanken en dan duikt hij en zie je de beroemde staart. Fokke dwingt zich naar buiten en is slechts in staat om de knop van de videocamera in te drukken. Maar uiteindelijk staat de staart er wel op. Ineke is zelfs ook nog in staat om een paar mooie fotos te maken van het beest vanaf haar stoel binnen. Dan stort ze weer in.
We varen dan terug en komen onder weg een aantal zeer speelse dolfijnen tegen. Het is een bepaalde soort, die alleen hier voorkomten zeer snel en beweeglijk is. Ze zwemmen voor de boot uit en springen af en toe boven het water uit. Heel leuk.
Er wordt gedurende de gehele tocht door een knul een mooie presentatie gegeven over het geheel via een groot scherm, met animaties. Een hele goede presentatie.
Terug in de bus naar het diner in Christchurch. Ineke is al weer op geknapt. Het is een prima buffet. Heel druk, maar het is ook za-avond.
Terug in de camper de video bekeken.
Het was een enerverende dag, dat was het.
Liefs ons
28 November 2009 - 10:36
Lien:
Och mamsie toch, was je zo ziek... Nu wel weer over dus? Veel plezier jullie laatste dagen, ik heb ook mijn laatste dagen vakantie :) kus -
28 November 2009 - 11:09
Annelies:
He ons, nog proficiat met jullie dochter!!
Wat een afstanden leggen jullie af zeg!! Went dat?Al de laatste camping, dus al een beetje bezig met de terugreis. Ben wel heel nieuwsgierig naar alle verhalen en foto's en dan van jullie persoonlijk!!
Nog mooie laatste dagen!!
Groetjes wij -
28 November 2009 - 16:18
Marlet En Jan Peter:
Jammer dat jullie bij deze ervaring niet lekker waren, lijkt me wel een belevenis.
Nog fijne dagen
groetjes -
29 November 2009 - 17:16
Han En Karin:
Hoi Fokke en Ineke, we hebben jullie reis gedeeltelijk gevolgd en zijn erg benieuwd naar een "live" verslag. We willen ons hierbij dus vast inschrijven voor de Foto- en Filmpresentatie.
Goede terugreis en tot volgende week. -
29 November 2009 - 19:05
Bregje Mimi En Sven:
haaaaaaiiiii!!!
nog geen 1 foto bekeken maar vind de reis nu al geweldig!!!!!
haha.. geniet van de laatste dagen en tot snel!
mimi en sven hebben net bij mij gegeten!
liefs bregje -
29 November 2009 - 19:19
Bregje:
wauw!!!
wat een foto´s!!!
echt een super reis...
geniet ervan de laatste dagen!
au revoir et a bientot
liefs