Langste reisdag - Reisverslag uit Takapuna, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Langste reisdag - Reisverslag uit Takapuna, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Langste reisdag

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

28 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Takapuna

We hebben een paar dagen in te halen omdat we geen bereik hadden met wifi.
J.l. maandag hadden we een boottrip door de Bay of islands (144 islands), die grenst aan de Pacific. Helaas was het bewolkt. Naar Cape Brett met de rots in zee waarin een gat zit (Hole in the Rock).
De kleuren groen op de rotsen is fraai, vol met schakeringen. De kapitein vaart door het gat. Het is krap maar het kan wel. Toch is nog behoorlijke deining. We varen nu op de Pacific.
Tegen 12:00 begint het echt hard te regenen. Aan het eind van de dag is het weer droog en begint de zon te schijnen. Dus drinken we een wijntje in de zon.
's Avonds is er een gezamelijk dinner. Lekker gegeten.
Dinsdag was een reisdag, terug naar Takapuna onder de rook van Auckland. Het is ook de langste reisdag van de vakantie: 347 km en daar komen de kms van de uitstapjes nog bij. We vertrekken dus vroeg. Het weer is in het begin behoorlijk goed. Maar dat duurt niet lang. Dan begint het te regenen. het zijn wel buien. De tocht gaat vanaf Opononi langs de kust van de Tasman zee, de westkust. We reizen door het Northland, de noordelijkste provincie van NZ. Een tamelijk verlaten streek. De huizen zijn net barakken. De vitrage wappert uit het openstaande raam of hangt ongezellig scheef. Het is hier echt de outback van NZ.
Onderweg moeten we regelmatig over smalle bruggetjes (1 baans) en we rijden wel over een hoofdweg.
Dan doemen er bergen op. Daar moeten we overheen. Het waait er ook stevig. En dan aan de andere kant van de bergen naderen we het tropische regenwoud Waipoua Forest. De weg is als een asfalt streep door de groene en dichte vegetatie. Hier staat ook de oudste Kauri boom, Tane Mahuta. Zoon van de goden, die zijn vader en moeder, hemel en aarde, scheidde. Hij heeft een omtrek van 17 m.
Een trail lopen in het woud komt er nu niet van, vanwege de stevige regen. Volgend jaar dan maar.
Verderop is het visitors centre. Dit wordt bereikt door een smal pad. Waar hier en daar, op 2 plekken, een auto kan passeren. Ook dit gaat allemaal goed, behalve dat Fokke bijna in de greppel zat.
Bij Matakohe is het Kauri museum. Ongelooflijk veel spullen over de Kauri bomen, de bewerking, het transport naar voornamelijk Australia etc. Machines, ingerichte kamertjes uit de tijd van de pioniers. Ook de produkten, de meubels, kotom je kunt er vele uren in rondlopen ondersteund door de teksten en de foto's. In de kelder is een enorme collectie van het Gum of Amber, het “bloed” van de Kauri boom. Het werd gedolven of “gemelkt” en het trok allerlei immigranten, met name uit Dalmatia. Schitterend.
Dan de laatste 126 km van deze dag. Het loopt allemaal voorspoedig en vlot en we bereiken de camping 18:00, inclusief tanken en gas bijvullen.
Vandaag (woensdag) weer geen vrije dag, maar een excursie in Auckland. Omhoog naar 320 m in de Skytower. Het Auckland museum, heel groot en ook veel info over de Maoris. En naar het maritieme museum met een treintje langs de pinguins en door een buis op een lopende band door het aquarium met haaien en andere vissen. Het weer is trouwens uitstekend, blauwe lucht met hier en daar mooie wolken, dus ook een prachtig zicht en mooie fotos's.
Natuurlijk ook even shoppen, Ineke heeft eindelijk haar lekkere warme wind en water afstotende jas.
Weer terug naar de camping met de bus over de 43 meter hoge Auckland brug weer terug naar de camping.
Drukke maar leuke en interessante dag.
sAvonds eten we thuis in de camper, zelf gemaakte spaghetti, die we al minstens 5 dagen geleden hebben ingekocht.
Liefs ons

• 28 Oktober 2009 - 08:12

José:

Zo jullie maken weer genoeg mee als ik dit allemaal zo lees, smalle wegen en links rijden met zo'n grote camper lijkt me niet makkelijk. En ik kan me voorstellen dat jij Fokke het jammer vond van de trail maar dat Ineke er niet zo rouwig om was. Fijn dat ze nu weer een warme jas heeft. Nou mensen nog heel veel plezier en geniet ervan. Groetjes José

• 28 Oktober 2009 - 13:22

Annemieke:

Wat een mooie reis maken jullie! Leuk steeds de verhalen te lezen. Geniet ervan!
    Groetjes Annemieke en JP