Echt op pad - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Echt op pad - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Echt op pad

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

25 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Paihia

Gisteren, dus voor ons de zaterdag, was een reisdag. Onze eerste lange trip van 270 km. We zijn veel uitgestapt of naar een punt gereden, waar iets bijzonders te zien was. Het oudste kerkje van NZ, de mooiste waterval van NZ, enzovoort. Dat is leuk want dan moet je van de route af, de weg heen zoeken en ook de weg terug weer vinden. We maken dan ook een mooi wandeltochtje door bossen, waarvan de vegetatie er heel anders uitziet dan in Europa.
Op een zeker moment moesten we rechtsaf slaan en namen we bijna de verkeerde weghelft. Maar gelukkig zag Ineke dit bijtijds.
Het is trouwens strak stralend weer.
Je komt ook af en toe andere koppels van de groep tegen bij de sightseeing sites.

Vandaag (onze zondag) moesten we vroeg op. De excursie naar Cape Reinga begon om 7:30u. Vannacht was het koud in de camper, maar het slaapt wel lekker. De chaufeur bleek een mislukte stand-up comedian te zijn. Hij ging maar door met praten en practical jokes. Maar uiteindelijk wel leuker dan een saaie chagrijn. Hij maakt er een vak van.

Een leuke excursie door de provincie Northland. Een ruige provincie. De reis ging via een koffiestop, een verkooppunt van produkten van 45.000 jaar oud Kauri hout. De bomen zijn indertijd dus in een moeras omgewaaid en daardoor gepreserveerd. In het midden van de showroom staat een stronk van 5 meter hoog met een doorsnede van 2.5 meter waarin een trap naar boven is uitgehouwen. Ook staat er een enorme tuinbank van 55.000 euro. De Latte is er weer heerlijk.

Daarna naar het strand, 90miles drive. De bus scheurt over een vlak strand zonder kuilen en af en toe door de zee. Bij hoge duinen wordt een nationale sport beoefend door met boards van de tamelijk hoge duinen af te glijden. Daar heb ik (Fokke) ook aan mee gedaan en overleefd. Je kunt snelheden van 90 km/u maken. Je kunt met je voeten een beetje remmen, dus ik ging wel iets langzamer.Vandaar naar Cape Reinga. Daar komen de Pacific en de Tasmanzee bij elkaar. Prachtige omgeving met prachtige uitzichten. Het noordelijkste punt van NZ op 34 Zuiderbreedte staat de noordelijkste vuurtoren van NZ..

Dan gaan we naar de lunch. Een steak, een worst, een halve maiskolf, een gefrituurde aardappel, rauwkost, water en oploskoffie. Op een mooie locatie aan Houhora bay. Er zijn veel bays aan de oostkust. Dan weer rijden naar de tea-stop. Vervolgens naar een overgebleven Kauri woud. Inderdaad geweldige grote bomen met doorsnedes van wel 2 meter.

Liefs ons.

• 25 Oktober 2009 - 16:08

Swaen Sr.:

Hoi Ineke en Fokke, Ook wij volgen met belangstelling jullie reis(Met een vleugje jaloezie). Een fijne voortzetting en tot de volgende keer.Harry en Tonny

• 25 Oktober 2009 - 17:13

Mirko En Noraly:

Hoi Fokke en Ineke,

Wat een leuke verhalen!
    Stoer van Fokke dat hij op dat bord van de duin is gegaan haha!

Veel plezier. Nog maar 6 weken :P

Groetjess

• 25 Oktober 2009 - 17:17

Mirjam En Sven:

We hadden het al gezegd, maar de foto's zijn echt super!!!!

xx ons

• 25 Oktober 2009 - 19:19

Lien & Bob:

Wij hadden de boomknuffelende foto vanmorgen gemist, maar ze zijn wel heel leuk allemaal! Twente was super vandaag, dat is ons voordeeltje van jullie vakantie :) kus ons

• 25 Oktober 2009 - 19:28

Paul En Angelique:

Net op de wereldklok gezien dat het voor jullie weer tijd is om op te staan. Wij zullen over een paar uurtjes juist weer gaan slapen, grappig hoor!
    Leuk om al wat foto's van jullie te kunnen bewonderen, zijn erg mooi. Was het zandhappen leuk Fokke? En Ineke, geen badpak weer zo te zien! Ach dat komt wel.
    Geniet van deze dag die gaat komen, wij volgen/ lezen het morgenochtend wel weer!
    Liefs van de Swaentjes

• 25 Oktober 2009 - 20:41

Aar:

Mooi verslag en foto's. Wat hebben ze daar lelijke campers, lijkt wel een Lexus +. Als je bij een pitoreske vuurtoren zit te poseren, mag je wel wat vrolijker kijken. Rn voor de commercielen een nieuw programma -> vrijen met bomen.

• 26 Oktober 2009 - 17:30

Franc:

Leuke Foto,s met veel eten, niet altijd voor iedereen leuk. Ps als we van de foto,s en de omgeving wat willen zien willen jullie niet iedere keer in beeld gaan staan. Ha Ha Ha , en Ineke die boom, ken je die mop al van die eekhoorn, die vertel ik wel als jullie weer thuis zijn. Wij werken nog even door (moeten), groeten van ons.Goede voortzetting van jullie reis. De thuisblijvers.