Zonnige dagen - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Zonnige dagen - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Zonnige dagen

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

01 November 2009 | Nieuw Zeeland, Rotorua

Gisteren (zaterdag) een reisdag van 305 km. Het begint met een route bepaald door slingerende weggetjes, omhoog en omlaag. Afgewisseld met prachtige vergezichten. Het eerste uur hebben we 35 km afgelegd.

Na de bergen is er een landschap dat doorkruist wordt door kleine beekjes, die door glooiende en met boterbloemen bezaaide weidjes kronkelen. Overal staan koeien en schapen. De koeien zijn mager.

We zijn nu in Rotorua, een streek vol met vulkanische aktiviteit.

Vandaag (zondag) is een dag, waarop we zelf bepalen wat we gaan doen en ondernemen. Eerst rustig ontbijten en een kopje koffie. Dan wandelen we naar het park naast de camping, waar verscheidende heetwater bronnen en kokende modderpoelen zijn. Overal waar je kijkt zie je witte rookpluimen in de lucht hangen. Ook later als we naar het meer van Rotorua lopen, zien we overal rookpluimen. Soms zelfs in een tuin. Ook uit de straatputten komt rook. Uiteraard stinkt het naar rotte eieren

's Avonds is er een show van een Maori stam, waarbij speciale dansen en oorlogsrituelen uitgebeeld worden. Dat wordt afgesloten met een speciale Hangimaaltijd. Eten gekookt in een kuil met gloeiend hete stenen.

Het is trouwens super mooi weer.

Liefs ons.

• 01 November 2009 - 12:34

Jan En Annette :

Hallo Ineke en Fokke

Wij zijn de zoon en schoondochter van Jan en Willemien van 't Erve. Het is heel leuk om op deze manier te kunnen volgen hoe jullie de reis beleven. Via dit reisverslag kunnen wij de reis meebeleven. nog veel reis plezier.
    groeten Jan en Annette

• 02 November 2009 - 07:54

José:

Hoi mensen,

Mooie foto's hoor en Ien geniet van dat lekkere weer, die mooie natuur en natuurlijk DE mannen. groetjes José