Een volle dag in Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu Een volle dag in Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Ineke en Fokke oppersma - WaarBenJij.nu

Een volle dag in Singapore

Door: Ineke & Fokke

Blijf op de hoogte en volg Ineke en Fokke

20 Oktober 2009 | Singapore, Singapore

Het is hier nu dinsdag, onze 3de reisdag.
We hebben als een blok geslapen. Vanochtend stond er een excursie op het programma. Wat hebben we bekeken: een Boedistische tempel (voor de chinezen), een Hindoestaanse tempel (voor de Indiers) op blote voeten, de chinese wijk, chinese markt, oude koloniale huizen e.d. In de chinese markt kom je al het sinistere chinese eten en kruiden tegen, zoals levende kikkers en vissen, gedroogde hagedissen, krokodillenvlees, allerlei soorten gedroogd vlees.
Verder hebben we nog rond gewandeld in een botanische tuin.

sMiddags zijn we zelf nog naar de Indiase wijk gegaan. Hebben we gelunchd in soort kantine. Ze hadden geen broodjes gezond, maar 1 van de 20 bediendes/obers die er rondlopen is direkt bereid om de menukaart te verklaren.

sAvonds naar een food court. Bij de chinees, die ons aanklampte met het mooiste verhaal over hoe goed zijn vader kon koken en dat hun service heel onderscheidend was, hebben we ons eten besteld. Ergens anders moet je dan weer je bier halen. Grote flessen chinees bier van ruim 0.6 liter.Van alles besteld en gekregen en opgegeten.Was erg lekker.Groente, gebakken noodles, sate, grote garnalen van ongeveer 2,5 ons per stuk.

Het is een aparte stadstaat. Het opvallendste: al die culturen, schoon op straat en die ontzettende klamme hitte.

Nu gaan we weer slapen. Morgenavond weer vliegen.

• 21 Oktober 2009 - 07:42

Jose:

Weer de eerste, wat leuk om je verhalen te lezen en de foto's zijn ook mooi. Wat een andere wereld he ! met ontzettend aardige mensen als ze op de thailanders ljken.
    Goede vlucht

• 21 Oktober 2009 - 08:30

Lien:

Ik vind die kikkers maar raar... Hoop dat jullie weer een goede vlucht hebben en veel plezier nog vandaag in singapore! kus

• 21 Oktober 2009 - 12:37

Angelique:

Wat een mooie foto's!
    Ik kan zien dat jullie volop genieten.
    Prettige vlucht naar jullie volgende bestemming, liefs

• 25 Oktober 2009 - 19:47

Claudia:

Hallo Fokke em Ineke,

Wat geweldig om deze leuke verhalen van jullie te lezen. Hier in nl. gaat alles goed. Constantijn heeft een geweldige dag gehad met Mirjam. Hij vertelt nu nog steeds dat Mirjam voor het stoplicht stond met haar auto en Constantijn erin,en Mirjam zo aan het kletsen was met Constantijn dat het opeens weer rood was en opnieuw moesten wachten op groen. Hierover moet Constantijn nog steeds erg om lachen.Haha. Tevens wil ik Mirjam hartelijk bedanken voor de zeer leuke dag die ze samen met Constantijn heeft gehad. Willen jullie dit even aan haar doorgeven, want ik heb haar (06) niet. Tevens wensen wij jullie nog een zeer leuke voortzetting van de vakantie. En pas op in het verkeer, want het is weer stil aan deze kant van de straat. KUS van AC., con. en Cas jr.

En natuurlijk groeten van ons.

NB. Wij zijn erg benieuwd naar jullie recepten van de chinese markt:)